Prothese

Door goede tandheelkundige zorg behouden steeds meer mensen hun eigen gebit. Toch kan het gebeuren dat er door de jaren heen tanden verloren gaan. Deze tanden kunnen vervangen worden door een uitneembare prothese. Bij een enkele tand of een aantal tanden, kan dit door een frame- of plaatprothese. Bij het verlies van alle tanden, kan een volledige prothese of klikgebit vervaardigd worden.

Welke gebitsprothese is geschikt voor mij?

Bij het ontbreken van tanden zijn er een aantal behandelopties. Wilt u een vaste oplossing? Dan kunt u het beste kiezen voor een brug of een implantaat. Deze opties zijn wel veel kostbaarder dan gebitsprotheses. Gebitsprotheses zijn de beste oplossing als de verwachting is dat u in de toekomst meer tanden gaat verliezen. De gebitsprothese kan namelijk makkelijk uitgebreid worden. De prothese is vervaardigd van een tandvleeskleurige kunsthars en porseleinen kunsttanden die goed passen bij uw eigen gebit.

Gedeeltelijke prothese

Mist u een aantal tanden? Dan is een gedeeltelijke prothese voor u de oplossing. U kunt dan kiezen uit de volgende twee opties:

Frame prothese

De frameprothese is een gedeeltelijke prothese verstevigd met metaal. Met metalen haakjes klikt hij vast op uw eigen tanden.

 

Plaat prothese

De plaatprothese klikt niet vast met metalen haakjes. Hij rust op het tandvlees en klemt tussen de eigen tanden. Het tandvlees (en gehemelte) is bij deze prothese meer bedekt. Over het algemeen zit deze prothese minder vast dan de frame prothese.

Volledige prothese

Mist u alle tanden? Dan kan een volledige prothese uw gebit vervangen. Bij de volledige prothese zijn er de volgende twee opties:

Kunstgebit

Het kunstgebit wordt op maat gemaakt om uw eigen gebit te vervangen. Hierbij steunt hij zoveel mogelijk op het tandvlees (en gehemelte). Door de speeksellaag tussen het gebit en het tandvlees zuigt het gebit zich vast. Het ondergebit heeft op de onderkaak vaak minder houvast en kan door de jaren heen steeds losser gaan zitten.

Overkappingsprothese

De overkappingsprothese is een kunstgebit wat klikt op implantaten of uw eigen tandwortels. Als u nog goede tandwortels heeft kunnen deze soms aangepast worden tot steunen voor het gebit. Als u geen eigen tanden meer heeft dan kunnen implantaten (titanium kunstwortels) geplaatst worden om het gebit op vast te klikken. Dit kan soms een uitkomst zijn als het normale kunstgebit niet meer voldoende houvast heeft.

Maak een afspraak bij HA Tandartsen in Groningen

Heeft u een vraag over de behandeling of wilt u een afspraak maken bij HA Tandartsen in Groningen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 050 211 04 66 of maak eenvoudig online een afspraak door op onderstaande button te klikken. Nog geen patiënt bij ons? Schrijf u dan eerst in.

Tandartspraktijk Groningen

HA Tandartsen
Lopendediep 7
9712 NV Groningen
+31 (0) 50 211 04 66
info@hatandartsen.nl

Openingstijden

Maandag 09:00 – 17:00 uur
Dinsdag 09:00 – 17:00 uur
Woensdag 09:00 – 17:00 uur
Donderdag 09:00 – 17:00 uur
Vrijdag 09:00 – 17:00 uur
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten