Angst voor de tandarts?

Angst voor de tandarts komt helaas vaak voor. Een kwart van de Nederlanders is angstig om naar de tandarts te gaan. Door uitstel van het tandartsbezoek is de kans groot dat er op termijn problemen ontstaan aan het gebit. Bij veel mensen is deze angst ontstaan door een vervelende ervaring in het verleden. Ook blijkt dat een slechte communicatie een belangrijke oorzaak is. Begrip voor deze angst en een luisterend oor zijn belangrijk. Onze tandartsen hebben veel ervaring in de omgang met angstige patiënten.

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?

Tips bij angst voor de tandarts:

  • Praat voor de behandeling met de tandarts over uw probleem. Hij kan dan extra tijd voor u nemen.
  • Wilt u een goede uitleg? Vertel de tandarts dat u wilt weten wat er gaat gebeuren tijdens de behandeling. Als u wilt, kunt u ook meekijken in de spiegel.
  • Spreek met uw tandarts een stopteken af.
  • Afleiding kan soms goed helpen. U mag tijdens de behandeling naar uw eigen muziek luisteren.
  • Bij een eerste afspraak kunt u aangeven dat u liever niet gelijk behandeld wordt. U kunt kennis maken met de tandarts en kijken of het persoonlijk klikt.

Zo gaan wij met angst voor de tandarts om:

Intake

Vaak is het zetten van de eerste stap om weer naar de tandarts te gaan het lastigst. Weet dat er bij de eerste afspraak in principe niets hoeft te gebeuren. Het kan enkel een intake zijn om uw gebit te controleren en de eventuele angst met u te bespreken. U krijgt de ruimte om vragen te stellen en we spreken af hoe we met uw angst zullen omgaan.

De behandeling

Tijdens de behandeling hanteren wij één hele belangrijke regel: we gaan niet door als u pijn hebt! We spreken een stopsignaal af. Hierdoor houdt u de controle over de behandeling. Soms helpt het om met kleine behandelingen te beginnen die niet te lang duren. Hierdoor krijgt u meer tijd om te wennen aan uw tandarts en de praktijk.

Na de behandeling

Na de behandeling bespreken wij uw ervaring. Wat vond u wél prettig tijdens de behandeling en wat viel tegen? Door goede communicatie kunnen we het tandartsbezoek voor u zo prettig mogelijk maken. Samen met u werken we eraan om uw tandartsangst te verminderen.

Maak een afspraak bij HA Tandartsen in Groningen

Heeft u een vraag over de behandeling of wilt u een afspraak maken bij HA Tandartsen in Groningen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 050 211 04 66 of maak eenvoudig online een afspraak door op onderstaande button te klikken. Nog geen patiënt bij ons? Schrijf u dan eerst in.

Tandartspraktijk Groningen

HA Tandartsen
Lopendediep 7
9712 NV Groningen
+31 (0) 50 211 04 66
info@hatandartsen.nl

Openingstijden

Maandag 09:00 – 17:00 uur
Dinsdag 09:00 – 17:00 uur
Woensdag 09:00 – 17:00 uur
Donderdag 09:00 – 17:00 uur
Vrijdag 09:00 – 17:00 uur
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten