Kies trekken

Wij begrijpen dat het trekken van een kies voor de meeste mensen soms best spannend kan zijn. Daarom geven wij veel uitleg om u gerust te stellen. Het verwijderen van een kies is over het algemeen geheel pijnvrij. In de meeste gevallen voelt u enkel de druk die gezet wordt. 

Hoe trekken wij een kies?

Stap 1

Diagnostiek


Allereerst zal de tandarts beoordelen of het noodzakelijk is om een kies te verwijderen. Om tot een goede diagnose te komen is het vaak nodig om een röntgenfoto te maken. Een pijnlijke kies hoeft niet altijd verwijderd te worden. De kies kan soms met een andere behandeling behouden worden. De tandarts zal de verschillende behandelopties met u bespreken. Er wordt samen met u gekozen voor de beste behandeling.
Stap 2

Verwijdering van de kies


Bij het trekken van een kies zullen wij de kies eerst verdoven. De verdoving heeft enige tijd nodig om in te werken. Voordat de kies verwijderd wordt, controleert de tandarts altijd of de verdoving geheel ingewerkt is. Bij het verwijderen duwt de tandarts de kies heen en weer zodat hij loskomt. Nadat de kies voldoende loszit, kan de kies vaak in zijn geheel worden verwijderd. Soms is het nodig om de wond te hechten. Dit zal over het algemeen gedaan worden met hechtingen die na één à twee weken vanzelf zullen oplossen.
Stap 3

Instructie


Na het verwijderen van de kies geeft de tandarts u mondelinge en schriftelijke informatie. U krijgt een extra gaas die u kunt gebruiken bij eventuele nabloedingen. De tandarts vertelt u verder dat u voorzichtig moet zijn met de verdoving en dat u warm eten/dranken moet vermijden de eerste paar uur na de behandeling. Het is handig om voordat de verdoving uitgewerkt is te beginnen met pijnstillers. Verder mag u de eerste dag niet spoelen. Om het genezingsproces goed te laten verlopen wordt geadviseerd om 4-5 dagen niet te roken of alcohol te nuttigen. Roken en alcohol kunnen het genezingsproces onderdrukken.
Previous
Next

Maak een afspraak bij HA Tandartsen in Groningen

Heeft u een vraag over de behandeling of wilt u een afspraak maken bij HA Tandartsen in Groningen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 050 211 04 66 of maak eenvoudig online een afspraak door op onderstaande button te klikken. Nog geen patiënt bij ons? Schrijf u dan eerst in.

Tandartspraktijk Groningen

HA Tandartsen
Lopendediep 7
9712 NV Groningen
+31 (0) 50 211 04 66
info@hatandartsen.nl

Openingstijden

Maandag 09:00 – 17:00 uur
Dinsdag 09:00 – 17:00 uur
Woensdag 09:00 – 17:00 uur
Donderdag 09:00 – 17:00 uur
Vrijdag 09:00 – 17:00 uur
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten