Periodieke controle

Door regelmatig naar de tandarts te gaan, kunnen gebitsproblemen vroegtijdig gesignaleerd worden. Er wordt niet alleen gekeken of u gaatjes heeft, de tandarts kijkt ook bijvoorbeeld naar de conditie van uw tandvlees, ongewone slijtage van het glazuur en of de bestaande vullingen nog goed zijn. Er kunnen ook andere afwijkingen zichtbaar zijn die een relatie hebben met uw algehele gezondheid.

Tijdens een periodieke controle is het van belang dat u aangeeft of u specifieke klachten heeft zoals gevoeligheid aan uw tanden of tandvlees.

Last van uw gebit,
of wilt u een afspraak voor controle?

Het is ook mogelijk om eventuele wensen met betrekking tot het gebit te bespreken. U kunt denken aan bijvoorbeeld een esthetische verbetering van het gebit.

Verder kan het bij de controleafspraak noodzakelijk zijn om röntgenfoto’s te maken. Volgens protocol wordt dit eens in de twee tot drie jaar gedaan. Deze foto’s worden onder andere genomen om (onzichtbare) gaatjes vroegtijdig te lokaliseren en de conditie van de bestaande vullingen te beoordelen.

Ons advies is om twee keer per jaar langs te komen voor controle.

Mocht u tijdens de controle ook uw gebit willen laten reinigen dan doen we dit graag. U kunt dit aangeven bij het inplannen van de afspraak.

Maak een afspraak bij HA Tandartsen in Groningen

Heeft u een vraag over de behandeling of wilt u een afspraak maken bij HA Tandartsen in Groningen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 050 211 04 66 of maak eenvoudig online een afspraak door op onderstaande button te klikken. Nog geen patiënt bij ons? Schrijf u dan eerst in.

Tandartspraktijk Groningen

HA Tandartsen
Lopendediep 7
9712 NV Groningen
+31 (0) 50 211 04 66
info@hatandartsen.nl

Openingstijden

Maandag 09:00 – 17:00 uur
Dinsdag 09:00 – 17:00 uur
Woensdag 09:00 – 17:00 uur
Donderdag 09:00 – 17:00 uur
Vrijdag 09:00 – 17:00 uur
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten