Onzichtbare beugelbehandeling

De behandeling

Wilt u een regelmatig gebit en wilt u geen opvallende blokjesbeugel? Dan kunnen we met een Invisalign behandeling uw tanden recht zetten. De Invisalign beugel is een dun, transparant en vrijwel onzichtbaar bitje gemaakt van kunststof. Hierdoor ziet u niet direct dat u een beugel draagt.

Hoe ziet een onzichtbare beugelbehandeling eruit?

Stap 1

Consult


De tandarts zal met u uw wensen bespreken en kijkt of een invisalign behandeling bij u mogelijk is. Daarna zal de tandarts de kosten met u bespreken en geeft hij aan hoelang de behandeling zal duren. U hoeft niet meteen een beslissing te nemen.
Stap 2

Behandelplan maken


Wanneer u akkoord bent, zal de tandarts een afspraak maken om uw behandelplan op te stellen. Er worden lichtfoto’s en afdrukken gemaakt van uw gebit. Deze afdrukken worden naar Invisalign producent opgestuurd en hier wordt een digitaal computermodel van gemaakt. Aan de hand hiervan maakt de tandarts een digitaal plan voor u.
Stap 3

Bespreken behandelplan


De tandarts zal u uitnodigen om het gemaakte plan te bespreken. U kunt op de computer zien hoe de behandeling zal verlopen en hoe het eindresultaat eruit komt te zien. Ook de exacte behandelduur wordt met u besproken.
Stap 4

De behandeling


Na ongeveer een week liggen de op maat gemaakte bitjes (aligners) voor u klaar in de praktijk. Wanneer u de aligners ophaalt geven wij u instructies over het schoonmaken. Om het maximale resultaat te behalen, is het de bedoeling dat u de beugel minimaal 22 uur per dag draagt. Alleen tijdens het eten of drinken mogen de aligners uitgenomen worden. Om de 1-2 weken start u met een nieuwe set. Iedere maand komt u langs voor controle om te kijken of de behandeling volgens plan verloopt.
Stap 5

Eindresultaat


Wanneer u de volledige behandeling doorlopen heeft, beoordelen we samen of het eindresultaat naar wens is. Zijn we tevreden, dan bent u klaar met de behandeling. Om dit mooie resultaat te behouden, is het belangrijk verschuiving van de tanden te voorkomen. De voortanden worden vaak gefixeerd doormiddel van een draadje ofwel spalkje. De rest van het gebit kan met behulp van een nachtbeugel op zijn plek gehouden worden.
Previous
Next

Bent u toe aan een onzichtbare beugelbehandeling?

Vraag & Antwoord

Dit hangt af van de complexiteit van de behandeling. De behandelduur ligt meestel tussen de 3-9 maanden. Omdat de behandeling door middel van een computermodel berekend wordt, gaat het vaak sneller dan een traditionele beugelbehandeling. 

De eerste dagen bij het dragen van nieuwe aligners kunnen de tanden wel een beetje gevoelig zijn. Vooral de druk op de tanden tijdens eten kunnen mensen soms als pijnlijk ervaren.
Wanneer tanden na een eerdere beugel weer scheef gaan staan noemen we dat relapse. De invisalign behandeling is dan ook zeker mogelijk.

Maak een afspraak bij HA Tandartsen in Groningen

Heeft u een vraag over de behandeling of wilt u een afspraak maken bij HA Tandartsen in Groningen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 050 211 04 66 of maak eenvoudig online een afspraak door op onderstaande button te klikken. Nog geen patiënt bij ons? Schrijf u dan eerst in.

Tandartspraktijk Groningen

HA Tandartsen
Lopendediep 7
9712 NV Groningen
+31 (0) 50 211 04 66
info@hatandartsen.nl

Openingstijden

Maandag 09:00 – 17:00 uur
Dinsdag 09:00 – 17:00 uur
Woensdag 09:00 – 17:00 uur
Donderdag 09:00 – 17:00 uur
Vrijdag 09:00 – 17:00 uur
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten